Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sfântul Apostol Andrei

Tipărită cu binecu­vântarea Înalt­prea­sfin­ţitului Arhiepiscop Dr. Casian Crăciun al Dunării de Jos, cartea părintelui Cristian Gagu intră în suita cărţilor de cateheză pe care le‑a scos Editura Arhiepiscopiei noastre, cu adresare atât la tineri, cât şi la cei mai în vârstă, care nu cunosc îndeaproape obiceiurile de nuntă. Volumul cuprinde aspecte legate de ce trebuie şi ce nu trebuie să faci când te căsătoreşti. O abordare pe înţelesul tuturor, cu atât mai necesară cu cât nu numai cei care se cunună, dar nici mare parte din participanţi „nu înţeleg mai nimic din slujba care se desfăşoară sub privirile lor şi nici nu conştientizează importanţa actului liturgic în care sunt parte“. Asta mi se pare chiar foarte grav.

Părintele care a scris această carte, a scris‑o cu dragoste pentru tinerii care încep o nouă viaţă împreună, considerând că trebuie să‑i înveţe semnificaţia creştină a logodnei, mai ales, a Cununiei, în ce loc trebuie să se săvârşească ea,  cine este îndrituit să o săvârşească, cine sunt naşii şi care este rolul lor în timpul cununiei şi în timpul vieţii tinerilor căsătoriţi, când se fac şi când nu se fac nunţi şi ce reprezintă, de fapt, Sfânta Taină a Cununiei.

Despe rânduiala şi simbolistica fiecărui gest din actul liturgic al Cununiei este bine să ştim cu toţii, pntru a înţelege că nimic nu este întâmplător. Căci, dacă este cununia o Taină Sfântă, atunci trebuie să i se dea respectul cuvenit! Toate momentele liturgice ale aceste Sfinte Taine au semnificaţia lor, pe care, iată, părintele le dezvăluie acum, spre înţelesul tuturor.

O carte trebuitoare la orice biserică, în orice casă şi în sufletul oricărui creştin.

Violeta Ionescu

Pastorală la Naşterea Domnului

Ajutor pentru sinistraţi

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook